Wie zijn wij?

Lies Lambrechts:


Hallo, ik ben Lies, 35 jaar oud en een gedreven kinderverzorgster. Binnen Huisje Karnuffel sta ik in voor de dagelijkse verzorging van onze 'Karnuffeltjes' maar daarbuiten hou ik me ook bezig met al het financiële en administratieve dat bij de kinderopvang komt kijken.

Al van kinds af aan ben ik gepassioneerd door baby'tjes en was het mijn droom om met kleine kinderen te werken in mijn eigen kinderopvang. In 2004 studeerde ik succesvol af als kinderverzorgster. Nadien volgde ik nog een jaar leefgroepwerking om me te specialiseren in kinderen met een beperking. 

Eenmaal afgestudeerd begon ik vol goede moed als kinderverzorgster te werken. Na 3 jaar besloot ik op zelfstandige basis te gaan werken (dit bij 2 kinderdagverblijven gedurende 4 jaar). Toen besloot ik om mijn droom waar te maken en zo is, in januari 2012, Huisje Karnuffel opgestart. Ik deed mijn job altijd al graag, maar sinds Huisje Karnuffel beleef ik het nog veel intenser, doe ik het nog meer met hart en ziel en kan ik me niets anders meer inbeelden.


Sonia Hermans:

Hey allemaal, mijn naam is Sonia, ik ben 60 jaar oud en de moeder van Lies. Ook ben ik trotse oma van 2 lieve kleindochtertjes. 

Ik ben kinderverzorgster van opleiding maar ben een ander pad ingeslagen en ben meer dan 20 jaar verpleegkundige geweest. In 2000 besloot ik samen met mijn echtgenoot een nieuwe weg in te slaan en opende we een dagbladhandel. Het contact met de mensen stond heel mijn carrière al op de eerste plaats. 

Toen mijn dochter Lies in 2012 besloot een kinderdagverblijf te openen zag ik dat wel zitten en kon ik eindelijk het beroep uitoefenen waarvoor ik gestudeerd heb in mijn jonge jaren. In Huisje Karnuffel werk ik vanuit het 'oma-gevoel' en staan speelsheid en geborgenheid centraal.


Annelies Thomas:

Hallo, Mijn naam is Annelies, een 26 jarige mama van 2 bengeltjes: Alexander (2012) en Noah (2017). In het secundaire onderwijs heb ik kantoor gestudeerd. Zo kwam ik voor mijn stage in een lagere school terrecht. Tijdens deze periode heb ik mijn passie gevonden. Werken met jonge kinderen vond ik meteen ontzettend boeiend. Na lang twijfelen en ondertussen een job te doen, waar ik nooit volledig mezelf kon zijn en mijn draai niet helemaal in vond, heb ik de stap gezet om terug te gaan studeren. Ik koos voor de richting ‘begeleiding van het jonge kind’ in het volwassenonderwijs (CVO-Volt te Haasrode). Ik had de kans om mijn studies te combineren met stage lopen tijdens een vervangingscontract bij Huisje Karnuffel. Dit beviel me enorm. Ik vond het ontzettend jammer toen het vervangingscontract op zijn einde liep. Ondertussen ben ik met glans afgestudeerd. Toen Lies en Sonia me vroegen om terug te komen ben ik met volle overtuiging mee lid geworden van het Karnuffel-team. Ik vind het fantastisch om dagelijks deel uit te mogen maken van deze bijzondere werksfeer.


Ivana Beslic

Hallo allemaal, ik ben Ivana en ik ben 26 jaar oud. Sinds september 2016 werk ik als vrijwilligster bij het Huisje Karnuffel. Aangezien ik een beperking heb, kan ik niet dezelfde taken uitvoeren als mijn collega’s, maar toch draag ik mijn steentje bij. Zo steek ik voldoende tijd in het spelen met de kinderen en bereid ik graag hun papjes voor. Ik doe vooral taken waar ik mij goed bij voel en die ik makkelijk kan uitvoeren.

Tijdens mijn secundaire studies heb ik Kantoor gestudeerd, maar dat was niet volledig mijn ding. Van kleins af aan wou ik altijd met kinderen werken omdat ze mij gelukkig maken. De verzorging en begeleiding van kleine kinderen en baby’s is mij op het lijf geschreven. Dat doe ik met heel veel plezier en ik krijg er veel voldoening uit.

Ik heb in het verleden reeds ervaring met kinderen opgedaan. Zo heb ik tijdens mijn eerste werkervaring 4 jaar gewerkt in een kinderdagverblijf. Vervolgens heb ik ook 1 jaar in een lagere school gewerkt om een instapklasje bij te staan.Stagiaires:

We krijgen op regelmatige basis stagiaires van het 5e en 6e jaar verzorging van het Sint Angela Instituut te Tildonk over de vloer. De stagiaires doen activiteiten met de kinderen en helpen mee met de dagdagelijkse verzorging en huishoudelijke taken.Team Karnuffel

In de loop van de jaren hebben we ondervonden dat een goed team noodzakelijk is om een fijne en vlotte werksfeer te bekomen. We kunnen ondertussen met veel trots zeggen dat we een hecht team zijn. We zijn goed op elkaar ingespeeld, weten wat we aan elkaar hebben en kunnen onze job op een plezierige manier volbrengen. We delen lief en leed samen, staan allemaal positief in het leven en kunnen toch wel zeggen dat we elke dag met plezier samen werken. Ons enthousiasme straalt vanzelfsprekend ook door op onze groep kindjes. In het bijzonder voor hen, vinden we het erg belangrijk dat we een fijne werksfeer kunnen realiseren. Er word plezier gemaakt, zowel onder de begeleiding als met de kindjes.